2012 m. kovo 6 d., antradienis

Krišnamurti iš Panevėžio



O kitą dieną po Šiaulių buvo Panevėžys. Šį kartą su grupe  - aš, Simas ir Paulius. Laukėme šio koncerto, nes jame turėjo pirmą kartą naujai turėjo skambėti kelios užmirštos dainos ("Koks Buda bebūtų", "Mandalos Smėlis", "Apie Tai" etc.). Paulius vairavo.

Įvažiuojant į Panevėžį mus pasitiko organizatoriai. Labai šaunūs tipai. Su jais malonu - jie rūpinasi ir atrodo išgyvena dėl koncerto gerokai daugiau, nei mes. Į Muzikinį teatrą atvažiavome apie 17 val.

Tada prasidėjo...

Garso patikra truko beveik iki pat koncerto 19 val. Buvo akivaizdu, kad garsistas nelabai supranta, ką daro. Iškilo grėsmė, kad koncertas galėjo arba labai vėluoti, arba neįvykti. Bet viską sutvarkėme, dėkui Die.

Simas vėliau iškėlė teoriją, kad vyresni (no offence!) garsistai, pradėję dirbti tais laikais, kai nebuvo normalių šiuolaikinių efektų, dabar iš tos ekstazės, kad tokius efektus turi, persistengia. Koncertą įrašinėjo ir filmavo, bus įdomu išgirsti, organizatoriai sakė, kad garsas salėje nebuvo pats geriausias.

Žmonių nebuvo daug. Organizatoriai bijojo, kad koncertas "išeis į minusą". Galbūt todėl prieš renginį pastatė mums litrą "Black Velvet", kurį beveik visą patys ir išgėrė. Iš jaudulio. Taip pat mus vaišino buritomis ir picomis.

Vis dėlto, koncertas, bent jau mums patiems, pasirodė labai jaukus. Buvo "kliurkų", tačiau suma - teigiama. Simas nuolat ant scenos laistė vandenį ir šoko, užpylė man už apykaklės. Mano dukterėčia iš salės pritardavo mano "ūūū" ir "aaa". Žodžiu, buvo išties šilta. Kad ir kaip ta salė beatsiduotų nomenklatūra, tą vakarą ji buvo išleista į dekretines. Gimė kažkas gražaus.

Po koncerto važiavome... Nepatikėsite, į Babiloną! Tik todėl, kad žvėriškai norėjome granatų vyno. O ten yra Vynoteka. Deja. Gavome, bet ne to. Babilonas jau beveik baigė savo darbą, buvo tuščia ir pamėkliškai keista. Visi pigūs blizgučiai nustojo blizgėti ir pradėjo gyventi savo slaptus gyvenimus. Kaip ir keistas stalo žaidimas - reikia ant ledo su raketėmis trankyti vienas kitam į vartus diską. Simas su organizatoriais pliekė jį išsijuosęs. Kertu lažybų, tai buvo gyviausias Babilono laikas bent jau per pastarąją savaitę.

Važiuodami atgal su Simu išgėrėme po butelį vyno. Buvo šalta, tačiau vis norėjos sustoti ir pakvėpuoti. Su Simu labai gera. Jis niekada neapkrauna kitų savo asmeninėmis problemomis, kurių stebuklingai moka nekurti, jis niekada neklausia "o ar daug mokės už koncertą?" prieš sutikdamas groti. Su juo ramu. Ir kartu jis visiškai neprognozuojamas. Jis retas tų, kurie gyvena taip, kaip kalba ir kalba taip, kaip kalba, tai yra gyvena, tai yra... Labai retas.

O kalbėjome apie Krišnamurtį. Simas kažką citavo. Kažką taiklaus, iš serijos "tiesa yra laukas, be kelių" (truth is a pathless field). Apie tai, kad visos mūsų tiesos tėra tuščios kalbos. Dar kalbėjomės apie Aliną, Simas pasakojo apie puikius jų koncertus. Džiaugiuos, kad Alinai viskas gerai sekasi. Pasakojau apie gerą laiką Šiauliuose ir foto ant stiklo. Dar... dar apie vyrišką fiziologiją. Tai tik todėl, kad grynas oras ir vynas mus vertė vis sustoti prasivėdinti šalikelėje.

Paulius kaip visada buvo tylus. Kitą dieną jis turėjo išvažiuoti į Maroką. Su Kreivu ir kompanija. Laukė dvi savaitės tranzo po Maroką.

Ir pagaliau gal Krišnamurtis, gal granatai, gal fiziologija, o gal Paulius mus užvedė ant išganingo vasaros plano. Kurį BŪTINAI įgyvendinsime. Ligi šiol galva tuo pilna. Bet tai gal atskiro srauto tema. Vasara (duokdie jos sulaukti) bus puiki.

6 komentarai:

  1. aš tik labai linkiu, kad aplinkybės anei tinginiai (ar geltonų pacman'ų (anąnakt sapnavau, kad ateiviai yra du-d) invazijos) nepasigrobtų laiko ir/ar noro, ir blog'as neapdulkėtų, ir vyne nenuskęstų, ir viską.

    nes, nū, tikra kažkaip.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū už palinkėjimą :) Ir aš to paties tikiuosi :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. jei ką, yra panevėžy tokia kartais jauki, kartais very loudly, vyninė. pačiam centre, priešais teatrą. ten visada rasit vyno. babilonas ankstyvai miegot eina, o ten- ilgai. beje ir vilniuj, stiklių gatvėj, rods 14- ta pati. 'mūsų gyvenimas' (notre vie). jei baltą mėgstat- invivo sauvignon blanc- butelį ar du su savimi. jei raudoną, prancūziški bordeaux ar tai château rousselle. kainos nekanda, o ir gardu. bet aš čia pali savo skonį, na ir ne tik. jei ragausit ir nepatiks- atsakau:) uhh, kaip aš čia tiek apie tuos gėrimus.
    beje, koncertas, nepaisant garsisto nukvanksėjimo, man labai patiko...buvau viena, nes mano domantas du (tas, kuris visada žavi mane jūsų dainom, ir ne tik)- išvyko dieną prieš. netrumpam. keista buvo ateiti vienai. bet į naudą.
    simas linksmai įdomus. laistė visus apdžiūvusius :)
    vasarą, tikiuos, išvysti jus trypiančius gyvai, laukuose ar pamiškėj.. pakeliui namo ar pakeliui į gamtą :)
    hau!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai ačiū už tikrai vertingą patarimą :) tokių trūksta.
      Vasarą trauksim aplink LT, tai gal susimatysim ;)

      Panaikinti
    2. Į sveikatą :) Ačiū už vertingas dainas :) tokių trūksta.
      kas ten žino, kuria linkme viskas pasisuks, galbūt vėl būsiu aplink LT, tai gal susimatysim :)

      Panaikinti
  4. Visiškai pritariu, kad vyresnės kartos garsistai persistengia su visais efektais :) na visgi jaunoji ir senoji kartos atstovauja visiškai skirtingus pasaulius kai kuriais klausimais :)

    AtsakytiPanaikinti